Pomembnejši dogodki
v letu 2016

2016


01

Januar

V Iranu smo v glavnem mestu Teheranu, na prestižni in zelo obiskani lokaciji v centru mesta, odprli razstavno- prodajni salon s površino 350 kvadratnih metrov, v katerem se bomo predstavljali s celotnim naborom velikih gospodinjskih aparatov višjega srednjega in premijskega cenovnega razreda.

Gorenje Iran
Gorenje Iran
Gorenje Iran
03

Marec

Gorenje je v eni največjih evropskih potrošniških raziskav o zaupanju v blagovne znamke Trusted Brand že desetič zapored osvojilo laskav naslov najbolj zaupanja vredne znamke gospodinjskih aparatov v Sloveniji.

Gorenje Trusted Brand
05

Maj

V Gorenju smo sami začeli izdelovati tudi pomivalne stroje pod blagovno znamko Gorenje in tako pomembno dopolnili svojo ponudbo velikih gospodinjskih aparatov. Inovativni pomivalni stroji SmartFlex so plod večletnega razvoja, v projekt, ki vključuje novo avtomatizirano proizvodno linijo, pa smo vložili osem milijonov evrov.

Gorenje factory
Gorenje factory

Evropska investicijska banka (EIB) je s 50 milijonov evrov vrednim posojilom podprla program raziskav, razvoja in inovacij družbe Gorenje, katerega cilj je krepitev inovacijskih zmogljivosti z razvojem novih gospodinjskih aparatov in nadgradnjo obstoječega nabora izdelkov.

Gorenje EIB
08

Avgust

Zaradi velikega povečanja naročil in s tem povezanega začasnega povečanega obsega dela smo v proizvodnji zaposlili več kot 300 dodatnih delavcev.

09

September

Na vodilnem sejmu zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov IFA v Berlinu smo pod blagovno znamko Asko premierno predstavili povezljive aparate Connect Life, novo linijo inovativnih pomivalnih strojev blagovne znamke Gorenje, posebno linijo hladilnikov Gorenje Retro Special Edition, ki smo jo oblikovali skupaj s Volkswagnom, ter napovedali nadaljevanje sodelovanja in osveženo linijo aparatov svetovno priznanega oblikovalca Ora ïta.

Gorenje IFA
Gorenje IFA
Gorenje IFA
Gorenje IFA
Gorenje IFA
Gorenje IFA
Gorenje IFA
11

November

Gorenje je lansiralo linijo aparatov v podobi nogometnega kluba Spartak iz Moskve.

Gorenje Spartak

Skupina Gorenje je na tekmovanju za najboljše letno poročilo, ki ga vsako leto prireja Poslovna akademija Finance, zmagala v svoji kategoriji in med velikimi podjetji po oceni strokovne žirije pripravila najboljše letno poročilo za leto 2015. Najboljši smo bili tudi v dveh področnih kategorijah: pripravili smo najboljše letno poročilo v komuniciranju ter v obvladovanju tveganj in korporativnem upravljanju.

Gorenje award

Družba Panasonic Corporation nas je obvestila, da povečanje lastniškega deleža v Gorenju ni v skladu s trenutno investicijsko strategijo omenjene družbe ter da Panasonic Corporation trenutno ne more nadaljevati aktivnosti za povečanje lastniškega deleža v Gorenju in ne bo nadaljeval s prevzemnim postopkom.

02

Februar

Izdali smo 10-mesečne komercialne zapise v skupni nominalni vrednosti 28,9 milijona evrov. Z vpisom komercialnih zapisov GRV04 je Gorenju zaupanje izkazalo več finančnih institucij, podjetij in posameznih vlagateljev.

V Skupini Gorenje smo podelili diplome prvi generaciji diplomantov Gorenje Create Academy - Gorenjeve akademije za razvoj novega izdelka. Gre za edinstven mednarodni izobraževalni program, ki je del Korporativne univerze Gorenja, z njim pa spodbujamo inovativnost v podjetju in nadgrajujemo znanja pri razvoju novih izdelkov. Pri tem smo se povezali s priznanimi univerzami v Ljubljani, na Nizozemskem in Švedskem.

Gorenje Create Academy
Gorenje Create Academy
04

April

Skupina Gorenje se je v Milanu na sejmu EuroCucina, specializiranem za vgradne aparate za vrhunske kuhinje, prvič predstavila s svojo premijsko globalno blagovno znamko Asko.

Družba Gorenje Surovina je sodelovala v akciji Čisto veselje, s katero so z zbiranjem odpadnih surovin pomagali financirati počitnice otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami ter kritje stroškov dodatnih vzgojiteljev za prilagojeni program.

Gorenje EuroCucina
06

Junij

Gorenjevo hčerinsko podjetje Ekoinvest je z družbo HIS gradbeništvo in inženiring, ki je 35-odstotni solastnik družbe Publicus, podpisalo pogodbo o prodaji večinskega lastniškega deleža v Publicusu, vključno s hčerinsko družbo Ekogor.

Družba Tesla Recycling nas je obvestila o nameri, da odstopi od Pogodbe o nakupu in prodaji delnic družbe Gorenje Surovina, d. o. o.

07

Julij

Gorenje, d. d., in Panasonic Corporation sta podpisala zbir pravnih dokumentov, ki opredeljujejo različne pogoje, pod katerimi Gorenje Panasonicu omogoči izvedbo skrbnega pregleda Skupine Gorenje.

Za štiri aparate Skupine Gorenje smo prejeli prestižno oblikovalsko nagrado Red dot. Med nagrajeno oblikovalsko elito se Gorenje s svojimi izdelki neprekinjeno uvršča že dobro desetletje, hkrati pa smo bili leta 2005 prvo podjetje iz Slovenije, ki si je za oblikovanje svojih izdelkov prislužilo nagrado Red dot - Rdečo piko. Doslej smo jih prejeli že za 35 izdelkov.

Gorenje Red dot
Gorenje Red dot
09

September

Tovarna grelnikov vode Gorenje Tiki v Stari Pazovi je obeležila 10. obletnico proizvodnje v Srbiji.

Gorenje Tiki
Gorenje Tiki

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je z zlatim priznanjem za najboljše inovacije nagradila pralni stroj Panasonic AutoCare, ki je rezultat skupnega razvoja Gorenja in Panasonica.

Gorenje Panasonic AutoCare
10

Oktober

Industrie Forum Design (iF Design), ki deluje že več kot 50 let in podeljuje nagrade za najboljše dosežke industrijskega oblikovanja, je letos v kategoriji izdelkov za dom podelil nagrado Home Style pomivalnemu stroju znamke Asko ter hladilniku Retro blagovne znamke Gorenje.

Gorenje Industrie Forum Design
12

December

Gorenje je izplačalo imetnike 10-mesečnih komercialnih zapisov GRV04 v skupni nominalni vrednosti 28,9 milijona evrov.

Tovarna hladilno-zamrzovalnih aparatov Gorenje Valjevo je praznovala 10. obletnico uspešnega poslovanja v Srbiji.

Gorenje Valjevo
Gorenje Valjevo

Na podelitvi letnih nagrad srbskega združenja menedžerjev (SAM – Srpska asocijacija menadžera) smo v zelo močni konkurenci prejeli nagrado Najboljši delodajalec v Srbiji v kategoriji velikih podjetij.

Start up podjetje GOR Kolesa, čigar lastnika sta družbi BTC in Gorenje, je predstavilo novo generacijo ponyjev – koles, ki so nekoč že navduševala množice, ter napovedalo oživitev izjemno prepoznavne in priljubljene blagovne znamke Rog.

ROG Kolesa
ROG Kolesa
ROG Kolesa